Pedagoger, elever och medarbetare hyllades på den sjunde upplagan av Framtidsmyran

  • 20 april 2018 10:47
  • Publicerat av: Redaktionen

Torsdagen den 19 april arrangerades den sjunde upplagan av Framtidsmyran – Sundsvalls kommunala akademigala. Medarbetare inom Barn- och utbildningsförvaltningen fyllde Södra bergets lokaler. Framtidsmyran ska i första hand bidra till ökad intern stolthet men också stärka varumärket för såväl de kommunala skolorna som varumärket Sundsvall.

Kvällens tema var ”Alla kan lyckas” som gick som en röd tråd genom kvällen både i underhållningen och i valet av prisutdelare.

Konferencier för kvällen var Susanne Fellbrink, en driven, positiv och engagerad entreprenör som tidigare har varit projektledare inom både musik och kulturella områden. Susanne är väldigt mån om andra människor och därför har hon drivit ett projekt för nyanlända där musiken har spelat en stor roll för lärandet av det svenska språket. Med sina erfarenheter och med sin scenvana var hon en utmärkt konferencier för kvällens gala.

Prisutdelare var bland andra Anna Holmberg och Anna Stadling,

Underhållningen bestod av ett spektakulärt öppningsnummer av elever och lärare från Sundsvalls kulturskola, en stolsdans som engagerade hela publiken samt skönsång av Anna Stadling. Trubadurer under förminglet var Emelie Ahlgren, Karin Andersson, Ellentin Ekhem och Caroline Sundström.

Kvällens pristagare

Det delades ut pris i åtta olika kategorier samt till årets Framtidsmyra. Grundläggande kriterier för de nominerade som tog hem utmärkelserna är engagemang, yrkesskicklighet, goda prestationer med en underton av entreprenörskap samt att de bidragit till den kommunala skolutvecklingen. I år kom det in 603 nomineringar.

ÅRETS LÄRARE FÖRSKOLA – Jennelie Wiberg, Södra bergets förskola
”På ett intresseväckande och lustfyllt sätt låter Jennelie de yngsta barnen utforska NO-ämnen utifrån varje barns förutsättningar.”

ÅRETS LÄRARE FRITIDSHEM – Maria Lehman, Södermalmsskolan
”Med helhetsperspektiv och fokus på självreflektion utmanar och inspirerar Maria ständigt sig själv och sina kollegor till utveckling.”

ÅRETS LÄRARE GRUNDSKOLA – Anette Bergman, Stöde skola
”Anettes smittande energi och digitala tänk bygger en plattform för elevernas välmående och utveckling.”

ÅRETS LÄRARE GYMNASIET – Barbro Bergman, Hedbergska
”Barbro tror på sina elever och bygger självkänsla som får individer att utvecklas och att upptäcka sina förmågor.”

ÅRETS ELEV ENTREPRENÖRSKAP – Javid Azimi, Hagaskolan
”Med sin kraftfulla ambition och målmedvetenhet skapar Javid på ett ödmjukt sätt, värde och motivation för såväl andra elever som lärare i hans närhet.”

ÅRETS MEDARBETARE – Åsa Sundin, Hagaskolan
”Organiserad, lugn och trevlig tar Åsa sig alltid tid att bekräfta och ge stöd och råd till rektorer, medarbetare, föräldrar och elever.”

ÅRETS SKOLLEDARE – Birgitta Söderqvist, Bredsands skola
”Med ett socialt patos och ett långsiktigt och tydligt ledarskap har Birgitta, trots stora utmaningar, lyckats skapa stolthet för skolan mitt i byn.”

ÅRETS ARBETSLAG – Arbetslag F-6, Runsviks skola
”Med ett systematiskt kollegialt lärande möter man modigt sina utmaningar och har på kort tid gått från digitala noviser till våga-sig-påare.”

ÅRETS FRAMTIDSMYRA – Oscar Bengtsson, Hedbergska skolan
”Han skapar motivation, engagemang och delaktighet genom att aktivt inkludera sina elever i planeringen av undervisningen. Med fokus på lärande och vägen till målet skapar han varierande och intresseväckande utmaningar, som gör att hans elever längtar till hans lektioner.”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *