Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att lyckas i skolan och vårdnadshavarnas viktiga roll

31 oktober, 2017 kl.13:00 - 16:00

Fil. dr. Ann S. Pihlgren föreläser om vårdnadshavarnas viktiga roll som partner i barnets/elevens utveckling och lärande.

Våra styrdokument betonar på flera ställen hur viktigt det är för elevens lärande och utveckling att vårdnadshavarna är delaktiga i och samverkar med skolan. Föreläsningen ger en inblick i aktuell forskning kring detta område och försöker besvara några av frågorna som vi behöver svar på för att utveckla skolans och lärarnas samverkan med vårdnadshavare. På vilka sätt kan vårdnadshavares samverkan med skolan främja elevernas framgång i studierna? Hur kan skolor organisera föräldrasamverkan? Hur kan jag som enskild lärare se vårdnadshavarna som bundsförvanter i att stötta elevens lärprocesser och hur gör man rent praktiskt, och hur gör man när det gått snett i kommunikationen med vårdnadshavarna?
Fil. dr. Ann S. Pihlgren, forskningsledare Ignite Research Institute, föreläser, mycket utifrån sin bok ”Föräldrasamverkan – att bygga tillit” (Studentlitteratur) som utgavs tidigare i år. Målgrupp främst all personal och ledare i grundskolan, men även gymnasiet.

Kontaktperson
Pål Christensson, BES
pal.christensson@sundsvall.se
072-146 61 10

Dokumentation från föreläsningen

Vårdnadshavarnas viktiga roll, Sundsvall 31 oktober 2017 [pdf-dokument]

 

Detaljer

Datum:
31 oktober, 2017
Tid:
13:00 - 16:00

Arrangör

BES

Plats

Åkersviksskolan, Aulan
Hovrättsgatan 2
Sundsvall, 85237 Sverige
+ Google Map

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *