Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Globala Sundsvall 2017

2 oktober, 2017 kl.09:00 - 10 oktober, 2017 kl.15:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Globala Sundsvall kommer även i år att genomföras under vecka 40 med ett program som riktar sig till elever och lärare på gymnasieskolan. Globala Sundsvall är en temavecka om globala frågor i ett lokalt perspektiv. Aktiviteterna ska öka kunskapen och förståelsen för hur utveckling går hand i hand med miljö, sociala frågor och kulturella och ekonomiska värden. Världen påverkar oss och vi påverkar världen.

Under veckan erbjuds föreläsningar med olika perspektiv på hållbar utveckling. Årets program har också fler aktiviteter där eleverna är mer aktiva, något som har varit efterfrågat i tidigare års utvärderingar. De flesta aktiviteter kommer att genomföras på gymnasieskolorna, men aktiviteter pågår också på andra platser. Byggprogrammet vid Västermalm kommer att bygga upp en ”Better Shelter”, en ny svenskutvecklad innovativ bostadslösning för flyktingläger. Bostaden kommer att innehålla en liten utställning och kommer att stå på torget i Sundsvall under hela veckan. Olika organisationer som arbetar för en hållbarare värld kommer att vara värdar i bostaden under veckan.

I samarbetet med Miljökontoret kommer workshops att genomföras på Kulturmagasinet. Där får ungdomar bidra med idéer om hur vår roll som konsument kan fungera som ett maktmedel för att åstadkomma ett mer hållbart samhälle.

Anmälan till After Work sker på Globala skolans hemsida.

EXTRAFÖRESTÄLLNING: kl 13.00-13.50 den 3/10 av  ”En prickig regnbåge”

WORKSHOP Trevligt folk är ändrad till en till föreläsning – gott om platser kvar

Läs hela programmet som pdf

Anmälan sker via Simple Signup

Detaljer

Börjar:
2 oktober, 2017 kl.09:00
Slutar:
10 oktober, 2017 kl.15:00

Arrangör

Anna-Karin Westman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *