Massdans 2017 – instruktionsfilm

  • 2 februari 2017 14:44
  • Publicerat av: Sundqvist

Under vecka 3 hade Kulturskolans danslärare ett inspirationspass i dans för idrottslärare och annan skolpersonal där årets massdans lärdes ut. 25 pedagoger fick svettas både med kroppen och hjärnan, vilket snart kommer att märkas på en skola nära dig!

Och för er som inte var där – som ändå vill dansa med dina elever i klassrummet, på idrotten, på skolgården, på fritids eller hemma – så har ni instruktionsfilmen till vårens massdans här!

Det är fjärde året i rad som Kulturskolans danslärare koreograferar en specifik dans som sprids till lärare och elever runt om i Sundsvalls kommun, i syfte att uppmärksamma dansen som uttrycksmedel samt för att främja dans och rörelseglädje i skolan!

För att manifestera detta så bjuder vi precis som tidigare år in er skola/klass/elevgrupp att vara med och massdansa tillsammans med oss på Stora torget inför den Internationella Dansdagen!

I år kommer detta gå av stapeln fredagen den 28/4 kl 12.00.

En del skolor som inte haft möjlighet att åka in till torget har istället dansat på sin skolgård eller annan öppen plats på samma dag och tid.

Självklart kan din skola ordna en egen massdans-manifestation vid ett annat tillfälle som passar er! Materialet är fritt för er att använda med era elever.

Har du frågor om själva koreografin, om massdansen på torget eller om du vill anmäla ert intresse av att delta på torget den 28/4 – kontakta Kulturskolans danspedagog Kerstin Meurling!

073-771 56 39 eller kerstin.meurling@skola.sundsvall.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *