Det viktiga första mottagandet

  • 1 juni 2018 08:59
  • Publicerat av: Maria Granqvist

Nu närmar sig terminen sitt slut och för vissa av oss är det dags att säga farväl till nuvarande barn eller  elever och vara lite vemodig över det. Men samtidigt kanske välkomna nya barn och elever inför hösten. Många verksamheter har öppet hus för nya familjer och passar på att ta kontaktuppgifter av dem under detta möte. Då är det viktigt att vi som verksamhet har tänkt till så att vi verkligen får alla familjer att känna sig välkomna och delaktiga.

Tyvärr har jag mött flera föräldrar som får ”uppfostra” oss i verksamheten på den här fronten. Starka familjer som tar striden med att istället för att skriva mammas namn, pappas namn etc. skriver vårdnadshavarens namn så att alla familjer passar. För vårdnadshavare är ju ett så mycket bättre begrepp eftersom det är könsneutralt och visar bara vem som har ansvar för barnet inte vilken relation personen har till barnet. Då passar så många fler in i mallen och känner att de har tänkt på att familjer kan se annorlunda ut och jag är välkommen och ”normal” här i alla fall.

Så har ni inte sett över era dokument och den information ni skickar ut till nya vårdnadshavare är det hög tid att göra det nu så att fler familjer får känna sig välkomna och delaktiga i er verksamhet.

Maria på Mediotek Sundsvall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *