Digitalt läromedel

  • 25 september 2018 13:53
  • Publicerat av: Maria Granqvist

Du vet väl om att du som lärare i Sundsvalls kommun har tillgång till det digitala läromedlet “Kikora” för dig och och dina elever? Med hjälp av skolfederation kan du logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord som du använder när du loggar in på datorn till Kikora!

Så här skriver Kikora själv på sin hemsida:
”Kikora är Skandinaviens mest använda träningsprogram i matematik. 200 000 elever i grundskolor och gymnasium använder Kikora för färdighetsträning i matematik i olika nivåer och områden. I Kikora får elever den hjälp dem behöver för att självständigt komma vidare tack vare den unika mattemotorn. Kikora rättar nämligen inte bara elevens slutsvar, utan varje räknesteg genom hela uträkningen omedelbart vid införande.
35,000 övningsuppgifter för åk 4-9 och Ma1-3 ger en stor bredd och nånting för alla! Olika uppgiftssamlingar finns att välja bland för huvudräkning, diagnostik, visualisering, metod och mängdträning.
Bland innehållet finns bland annat en digital version av Skolverkets Diamantdiagnoser och en självstudiekurs i GeoGebra.
Med Kikora 2-Språk blir även elever med begränsade språkkunskaper inkluderade. Med hjälp av 2-Språks modulen får elever uppgifter speglade på sitt modersmål samtidigt som på svenska.
Smarta lärarfunktioner som självrättning, rapportering, gruppindelning och utdelning av tester eller övningsuppgifter spar lärare tid och underlättar planering.”

Kikoras hemsida hittar du också filmer och kurser hur du använder programmet!

 

Du vet väl också att vi har flera andra programlicenser som kommunlicens? På Pedagog Sundsvall hittar du alla program!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *