European Code Week 2018

  • 8 oktober 2018 09:13
  • Publicerat av: Maria Granqvist

Den 6:e till 21 oktober är det  European code week. Ett initiativ för att förstå varför det är så viktigt att ha kunskap om programmering i dagens samhälle.
Vill du läsa mer om projektet hittar du mer information om vilka som ligger bakom och varför det finns på deras hemsida 
Om du vill vara med finns allt du behöver veta på sidan ”Bring codeweek to your students”.

På sidan finns också några bra att ha länkar på svenska. Men den sidan är lite ouppdaterad så vi länkar istället till  Internetstiftelsens digitala lektioner där du hittar övningar kring programmering på olika sätt och på olika nivåer. Vill du filtrera ytterligare och till exempel välja målgrupp, gör du det uppe till höger på sidan.

Vi vill också tipsa om Utbildningsradions program Programmera mera och Programmera mera 2.0. För dig som aldrig jobbat med programmering i klassrummet tidigare fungerar Programmera mera jättebra och vill du ha en fortsättning och har elever i årskurs 3-7 så fungerar Programmera 2.0 bra. 

Om du väljer att jobba med serien Programmera mera   finns även lektionstips  och en jättebra lärarhandledning som ger dig väldigt bra lektionstips och hela upplägg. Serien finns även teckenspråkstolkad och syntolkad. Även serien Programmera mera 2.0 har   lektionstips,och  lärarhandledning.

Det finns också en serie som heter Programmera mera för lärare som kan lära dig lite om begrepp och ge dig lite grund innan du introducerar arbetet med programmering i ditt klassrum. Till båda programserierna finns det 16 st. uppdrag kopplat till olika avsnitt av programmen som du kan göra tillsammans med dina elever. Så det finns massor av material i denna serie och med hjälp av dessa resurser är det inte så knepigt att komma igång att jobba med programmering. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *