Pelle Svanslös kommer till stan!

  • 30 november 2018 10:33
  • Publicerat av: Maria Granqvist

Som du säkert sett, sätter teater Västernorrland upp Pelle Svanslös med start nu i december. Gösta Knutssons tidlösa och älskade klassiker får nytt liv när Teater Västernorrland förvandlar berättelsen om Pelle och hans äventyr till en rivig musikal med klös, som de själva skriver på sin hemsida. Från vecka 3 till 19 under 2019 erbjuds skolföreställningar runt om i länet.

För dig som redan bokat in en föreläsning och vill jobba vidare med temat Pelle i klassrummet har Teater Västernorrland också tagit fram en lärarhandledning. Vi på Mediotek Sundsvall passar på att erbjuda en boklåda med böckerna om Pelle Svanslös. Den kommer som du som jobbar i Sundsvalls kommun att kunna låna från oss. Håll utkik på www.medienavet.se  så marknadsför vi den där när den är klar.

De titlar som ingår i lådan är:
Berättelser om Pelle Svanslös, av Åsa och Michael Rönn efter Gösta Knutsson berättelser om Pelle Svanslös
Fler berättelser om Pelle Svanslös  av Åsa och Michael Rönn efter Gösta Knutsson berättelser om Pelle Svanslös
Pelle Svanslös skola, Dilemmasagor av Maria Frensborg efter Gösta Knutsson berättelser om Pelle Svanslös
Pelle Svanslös skola, Må bra- boken  Maria Frensborg efter Gösta Knutsson berättelser om Pelle Svanslös
Pelle Svanslös följer ett spår av Ingrid Flygare
Alla böckerna är illustrerade av Ingrid Flygare
Du som inte jobbar i Sundsvalls kommun kanske kan låna dessa böcker på ditt närmsta bibliotek eller köpa in dem till skolan.

Lådor som vi redan har inom området vänskap, värdegrund och normkritik som du kan låna från oss är sex lådor kring normkritik för förskola och skola och en låda kring Känslor och relationer som har målgrupp förskola men som absolut går att använda även i årskurs 1 och 2.  

För dig som vill ha strömmande film och vill jobba med temat vänskap, värdegrund eller normkritik har vi grupperat produkter för målgruppen F-3 i vårt utbud. Där hittar du flera olika filmer och TV-program som du kan använda i ditt klassrum.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *