Vår andra träff i Programmeringsnätverket

  • 26 oktober 2017 16:27
  • Publicerat av: Maria Granqvist

I tisdags hade vi vår andra träff i Nätverket kring programmering. Vi var drygt 20 pedagoger från förskoleklass upp till högstadiet på plats. Erik Godin från Skönsmons skola visade hur de jobbar med programmering hos dem och hur de tänkt utifrån de nya skrivningarna i våra läroplaner som träder i kraft senast i juli 2018.

Vill du ta del av Eriks presentation hittar du den här 

Som avslutning fick vi testa att göra ett programmeringsspel och spela med varandra från Code week 

Erik tipsade också om ett youtubeklipp med en lärare som låter sina elever programmera honom att göra en syltsmörgås. Mycket roligt och skapar förståelse för att det inte alltid är så lätt att programmera en dum dator. 

Det jag tyckte var allra intressantast med Eriks presentation är att de redan nu har en plan och ett tänk kring progression inom området programmering på skolan.. Som det ser ut just nu så har kanske många elever på många skolor runt omkring i Sundsvall inte stött på programmering i undervisningen och då måste vi ju börja på samma ställe oavsett om eleverna går i förskoleklass eller i nian. Men takten vi jobbar i måste ju vara olika och när vi jobbat med programmering några år så bör det ju finnas ett tänk kring vad vi gör i förskoleklassen kring programmering och vad vi fortsätter med i årskurserna som kommer. Så att eleverna inte får göra samma övningar och aktiviteter varje år. Det tänkte vi titta lite närmare på vid nästa programmerings-träff och även testa lite nytt material här på Medioteket. Inbjudan till nästa träff hittar du på Pedagog Sundsvall. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *