Regler & riktlinjer för bloggare

På Pedagog Sundsvall sprider vi inspiration med hjälp av lärande och goda exempel. Här bloggar lärare och förskollärare som vill vara en del av detta uppdrag.

Vem får blogga på Pedagog Sundsvall?

Pedagoger som undervisar elever i Sundsvall stad som följer vår bloggpolicy. När du bloggar för Pedagog Sundsvall ska bloggen handla om pedagogik, om skolan och läraryrket. Pedagog Sundsvall är ingen bloggportal. Redaktionen bedömer vilka bloggar som är aktuella att publiceras på Pedagog Sundsvall.

Att blogga är att kommunicera och publicera

På Pedagog Sundsvall blogg ska du uppdatera din blogg regelbundet och moderera dina kommentarer.

Hur gör jag om jag vill börja blogga?

Skicka ett mejl till redaktionen och berätta lite om dig själv och vad du vill blogga om. Vi hjälper dig att komma igång, sedan sköter du bloggen på egen hand enligt vår bloggpolicy. Mejla till pedagogsundsvall@sundsvall.se

Regler för redaktörer Pedagog Sundsvalls bloggar

  • Pedagog Sundsvall äger rätten att agera när inlägg skapar problem. Till exempel genom att dölja inlägg eller dölja bloggen om redaktören inte följer policyn. Vi strävar efter att ha högt i tak och agerar endast när det behövs.
  • Redaktionen på Pedagog Sundsvall gör ibland korrigeringar i inlägg utan att meddela bloggaren. Det kan till exempel vara brustna länkar eller felaktig kategorisering.
  • Du är själv ansvarig för det du skriver eller laddar upp på sajten och du måste följa våra regler och villkor. Det är du som har upphovsrätten till det material du skriver eller laddar upp.
  • Du får inte skriva inlägg eller publicera material som strider mot svensk lag. Du får inte förtala, smäda, trakassera, diskriminera, förfölja eller hota andra eller på något annat sätt kränka andras rättigheter.
  • Använd egna ord eller bilder. Du får inte göra intrång i annans upphovsrätt. Bilder och filmer kräver extra eftertanke.
  • Du måste förhålla dig till personuppgiftslagen. Läs: ”Bloggar och sociala medier i skolan”
  • Du får inte göra reklam för kommersiella produkter eller tjänster.
  • Du får inte skapa en falsk identitet i syfte att vilseleda andra.
  • På bloggen är du också ansvarig för kommentarerna. Du ska moderera och ta bort olagliga eller olämpliga kommentarer.