Program vecka 44

Digitalisering 30-31 oktober

Varmt välkomna till två heldagar med fokus på digitalisering. Dessa studiedagar vänder sig till pedagoger i grundskolan åk F-9 och gymnasiet. Du som anmält dig till dessa dagar får ett e-postmeddelande under vecka 42 där du får möjlighet att välja workshop.

Innehåll

Tisdag

Rubriken för tisdagen är programmering och vi är glada att kunna presentera Linda Mannila som föreläsare. Linda är doktor vid Åbo akademi, utbildare och medlem i Stockholm stads programmeringskommission.
Linda kommer att hålla två föreläsningar under dagen. Den ena om Digital kompetens och den andra om programmering. Linda pratar om programmering i ett brett perspektiv och dess betydelse för samhället och därför passar föreläsningen för lärare i alla ämnen och åldrar!

Dessutom erbjuds ett antal workshops där innehållet är programmering på olika sätt. Val till workshops kommer att ske på plats på Hedberska skolan och det kommer att finnas workshops för alla åldrar från F-9. För de ma-lärare från åk 7-9 och gymnasiet som hade en heldag i juni hålls en uppföljning och en fördjupning kring programmering. Läs mer om workshops under tisdagen. 

Onsdag

Denna dag är ämnet digitalisering och MIK (Medie- och informationskompetens). På förmiddagen får vi lyssna på en föreläsning med Anders Thoresson, journalist, författare och föreläsare. Han kommer att ta upp viktiga frågor som vad teknikutvecklingen innebär, vilka konsekvenser den får och hur det kopplar till de fyra aspekter av digital kompetens som Skolverket lyfter fram i sitt kommentarsmaterial.

Eftermiddagens föreläsare är Josef Sahlin, känd från sitt mångåriga arbete på Årstaskolan. För tillfället arbetar Josef på Medioteket/Utbildningsförvaltningen i Stockholm med fortbildning inom digitalisering. Josefs föreläsning handlar om MIK i undervisningen och tar upp tre viktiga frågor.
– Varför? (Exempel och motiveringar som visar på vikten av medie- och informationskunnighet hos lärare/elever)
– Vad? (Resurser, exempel och idéer som finns att tillgå för att lära sig mer, både som elev och lärare)
– Hur? (Exempel på hur ett MIK-perspektiv vävs in i undervisningen)

Under dagen erbjuds även workshops i G Suite, om Upphovsrätt/Creative Commons och om Källtillit/Sökteknik. Läs mer om workshops under onsdagen. 

Fullständigt program att ladda ner

Anmälan är stängd!

 

 

Film i skolandagen 29 oktober

Måndag den 29 oktober bjuder Film Västernorrland och Sundsvalls kommun in till Film i skolan-dagen i Sundsvall!

En inspirerande dag med föreläsningar och filmvisningar på temat ”Normkritik – Stereotyper och representation i film”.

Föreläser gör Fredrik Sandström, Ellen Telje och Maida Krak. Under dagen kan du också välja mellan två filmer att titta på: ”Lea byns drottning” och ”Vad ska folk säga”.

Fullständigt program och anmälan hittar du hos Film Västernorrland

 

Föreläsning med Anna Sjölund, onsdag 31 oktober

En föreläsning om elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Onsdag 31 oktober 2018 kl. 9.00- 16-00, Aulan Västermalms skola Sundsvall.

Ladda ner fullständigt program och information om anmälan