Scenkonstarrangemang för förskola och grundskola
Sundsvalls Kulturskola har i uppdrag att arrangera scenkonst för barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och grundskolor.
Detta görs enligt en fördelnings- och rättviseprincip för olika åldrar och skolor emellan. Oftast kommer eleverna till teaterkvarteren eller annan spellokal i Sundsvall. Ibland ges föreställningar hemma på den egna förskolan eller skolan. Vårt mål är att öka samverkan mellan förskola och skola, Sundsvalls Kulturskola och kulturlivet.
Skolkulturombud
Vi vänder oss till skolkulturombuden på förskolor och skolor med en inbjudan till en föreställning. Ombudens uppgift är svara ja eller nej inom angiven tid på erbjudandet för att så många elever som möjligt ska få tillgång till utbudet och att publikplatserna fylls.

DJUNGELBOKEN
Nordiska Kammarorkestern
Åk 4, januari
Djungelboken är en musiksaga som bygger på R. Kiplings bok med samma namn. Berättelsen handlar om mod, identitet och vänskap, vilket är angelägna ämnen att skicka med unga i en värld som präglas alltmer av individualism. Sagoberättandet framförs av skådespelaren Stina Ekblad och flätas samman med musiken framförd av Nordiska Kammarorkestern som i denna produktion är utökad.
Skådespelare Stina Ekblad är en av Sveriges främsta skådespelare för både scenkonst och filmduk och har en stark förmåga att fånga publiken med sitt berättande. I Djungelboken får eleverna känna stämningen som ord och ton skapar.

VAD HÄNDER EGENTLIGEN I NORDISKA KAMMARORKESTERN?
Nordiska Kammarorkestern
F-klass, hela vårterminen
Eleverna träffar först producenten som berättar om vad en orkester är. De får lära sig de olika instrumenten – och vad en konsert är för något. Sedan är det dags att gå in i konsertsalen och möta musikerna och deras instrument. Besöket avslutas med att eleverna lyssnar en liten stund när hela orkestern spelar.

ARKADIA SER RÖTT
Arkadia
Åk 3, februari
En föreställning om fantasi, att våga misslyckas och att ha en favoritfärg. Arkadia ser rött är en trolleriföreställning av och med Arkadia, som många säkert känner igen från TV. Under föreställningen deltar publiken, både barn och vuxna. De interaktiva delarna syftar till att lyfta och förstärka publikens självkänsla.
DEN STORA SMÄLLEN
TriX
Åk 2, februari
En lekfull gycklarföreställning om världens skapelse.
Hur skapades världen egentligen? Människor har länge försökt att bena i den här frågan och det finn oändlig många teorier om hur det egentligen startade. Föreställningen tar avstamp i skapelsemyter och vetenskapliga teorier. Var landar den efter en interaktiv resa där barnen får vara en del av skapelsen? Olika delar av världen knyts samman i vår skapelseväv och kanske upptäcker vi att vi har mer gemensamt än vi tror.

KVINNFOLKE
Ulrika Bodén och Emma Ahberg Ek med Nordiska Kammarensemblen
Februari, åk 9
Nicke Sjödin är poeten från Röån utanför Junsele som skrev flera diktsamlingar på röåmål. I sin tonsättning av hans diktsamling Kvinnfolke tar folksångerskan Ulrika Bodén Sjödins texter till vår tid. Dikterna porträtterar ömsint och knivskarpt kvinnor från Junsele med omnejd och genom Ulrika Bodéns gripande och humoristiska gestaltning får livshistorierna musikalisk dräkt. Vid konserten framträder Ulrika Bodén tillsammans med fiolspelkvinnan Emma Ahlberg Ek och Nordiska Kammarensemblen. Det blir ett möte mellan den klangfulla dialekten i Sjödins texter och Ulrika Bodéns vackra melodier sammanvävda med folkmusik från byarna där dikternas kvinnor levde.

RASSEL PRASSEL
Teater Kung och Drottning
5-åringar, februari
Rassel Prassel är en blandning av konsert, poesi och teater. Med finurlig och sinnrik musik tar Teater Kung och Drottning oss in i Hanna Lundströms fantastiska värld av ord och poesi. Vi rör oss i vardagen: ”Stora bekymmer! Tandkrämen rymmer!” Vi rör oss i skogen: ”Samla på pinnar/ samla på barr/ samla på ljudet av stövlarnas knarr” och vi rör oss i stan: ”Feta duvors ljusgrå huvor/ Rör sig pockigt upp och ner.” Det blir en revyartad föreställning som hyllar poesin, musiken, livet och människorna som vi lever det med: ”Du är skramlet i ett kök / Du är fnitter spill och stök / Du är kalas en vanlig dag / Du är min fest, så tänker jag!”
”Rassel Prassel Poesi” är den finlandssvenska författaren Hanna Lundströms diktsamling från 2019. Det är en mötesplats för stora och små och är en introduktion till poesins underbara värld.

VÄRLDENS BÄSTA PJÄS
Teater SOJA
Åk 3, februari
Vad ska man berätta för barn år 2023 som kan förmedla hopp, kärlek och framtidstro? Och hur? Det undrar lärarna Rakel och Torkel och deras rektor Bergman. I pjäsen möter vi karaktärerna Rakel, Torkel och Bergman. De har bestämt sig för att göra världens bästa pjäs men de fastnar hela tiden i konflikter. Hur ska de få ihop pjäsen? Går det att hitta lösningar trots att de inte kommer överens? Med denna hoppfulla pjäs vill Teater SOJA visa på möjligheter trots olikheter. Och att vi, genom humor, förståelse och samarbete kan skapa något helt annat än det vi trodde vi behövde från början.
LÖVKOJA
Ingrid Olterman dans
5-åringar, februari
På gården, i en park eller skogsdunge presenteras Lövkoja. En interaktiv upplevelse utomhus bland träd och buskar. Det är spännande att se världen genom ett lövverk, att betrakta utan att bli sedd. Vi möts utomhus och vi inspireras till en lövkoja. En koja som förändras. Längtan, förväntan och att se möjligheter i det som det blev. Vi är alla delaktiga i denna interaktiva upplevelse. Vi får se dansarna Anna och Oskar i föreställningen Lövkoja och barnen bjuds in att delta i olika moment som involverar föreställningens tema – koja, natur, rytmik och rörelse.
MELLANRUMMEN
Embla dans och teater
Åk 1, mars
En dansföreställning som spelas i skolans mellanrum.
Föreställningen där dansarna utforskar vad som händer med barnen utanför den skyddande och samtidigt instängda miljö som klassrummet utgör. Vad sker i de mellanrum som finns i skolan som korridorer, och uppehållsrum? Har alla en given plats utanför klassrummet som inte är påverkad av strukturerna som råder där inne? Vad tar vi med oss in och ut ur skolans olika rum?
I föreställningen arbetar dansarna med rum, gränser, separering och med begrepp som rättvist-orättvist, lika-olika, stark-svag. Hur påverkar fysiska begränsningar våra relationer till varandra, rumsligt och känslomässigt?

TERRARIUM
Norrdans
åk 8, mars
I denna uppdiktade oas, tar dansen och rörelsen plats runt en hyperkonstruerad dansbana och längs en simulerad runway. Till musikens toner dansar denna klunga genom komplexa och detaljrika koreografier, i självklar gemenskap och den ödsligaste ensamhet. Genom spretighet framträder en liten värld i världen, ett terrarium, som blir skådeplatsen för ett vilt dansdrama.
De bor i en grej.
En hel värld bär de med sig.
Fett skymd, fast under lupp,
och ibland del av en mönstertrupp.
Väntar de på någons blick?
Eller är de oberörda av andras klick?
Nu ska du få se,
hur nio osedda typer gör entré,
i detta terrarium, i denna intima odyssé.

#BOOMERS
Awake projects
Åk 7, mars
En rytmisk, energisk och absurd teaterföreställning om den hopplösa, vuxna generationen som i sin fåfänga och sitt överflöd är dömda till att leda mänskligheten mot sin undergång. Om och om igen… Vad gör man, om man inte kan sätta förtroendet till de vuxna – som säger sig sitta på all makt och kunskap – men som inte lyfter ett finger för att bevara den framtid som är vår.
I föreställningen problematiserar Awake Projects den nuvarande bestämmande generationens likgiltighet inför att lösa världens alla problem, som de i sin tur varit bidragande till att skapa i första hand. Den unga publiken lämnas med att ställa sig frågor kring vad deras ansvar och kall bör vara, när man inte kan förlita sig på att de äldre kommer att lösa saken.

LILLA SVANSJÖN
Claire Parsson co
F-klass, mars
Claire Parsons föreställning Lilla Svansjön skapades för Unga Dramaten i Stockholm. Istället för de graciösa svanarna besökaren förväntar sig dyker istället tre figurer upp på scen som provar flygturer, tar sig an en silversjö och hittar bästa stegen för fåglar i grupp. Lilla Svansjön gör upp med vem som får ta plats och förväntningarna på hur saker och ting ska göras.

VEM?
Månteatern
5-åringar, mars
En liten föreställning om de stora känslorna. Ett rörande och humoristiskt relationsdrama för de ganska små men också någorlunda stora. Baserad på Stina Wirséns VEM-böcker
Möt Nalle, Katt, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer. Kryp in i vår visuellt kittlande och musikaliskt nyfikna VEM-värld full av knöliga, luddiga och roliga känslor, relationer och VEM-djur. VEM fångar det vardagligt svåra och djupt dramatiska på ett lustfyllt, okomplicerat och humoristiskt sätt.
SPÖKEN PÅ RYMMEN
Pygméteatern
F-klass, mars
En portvakterska sitter varje kväll på sin stol framför det famla slottet och vaktar. Det är aldrig någon som kommer på besök och aldrig någon som lämnar slottet. Så vad är det egentligen hon vaktar år efter år? Hon vet att i slottet bor spöken. Där finns busiga Harriet, Klumpige Knut, och Lille Skraj. Fast egentligen är det bara två spöken man behöver vara rädd för. Lille Skraj är så liten att det är mest han som är rädd. För nästan allting. Han har inte blivit vuxen än. De andras spökena är ganska missnöjda med honom, så oftast bor han i portvakternskans väska. Spökena får aldrig slippa ut från slottet för tänk vad som skulle hända om de kom ut till oss andra? De skulle skrämma livet ur både barn och vuxna och ingenting skulle bli som förut. Men.. spöken finns ju inte på riktigt, inte sant? Eller...?
RÖTTER
Nordcirkus
Åk 5, mars
Utforskande och nyfikenhet. Avvaktande och försiktigt. Hur ska vi mötas? Att höra hemma. Förflyttning. Ensam kontra tillsammans. Olikheter. Högt och lågt. Artisterna på scenen använder sig av parakrobatik, objektmanipulering, luftakrbatik, parkour och dans för att skapa karaktärer, relationer och förhållningssätt.
HÄSTBORTTAGNINGEN
Boulevardteatern
Åk 1, april
Amarin tänker för mycket på hästar och för lite på bokstäver. Hon tänker så mycket på hästar att hon ryktar sin ryggsäck och borstar sin skolbänk. Till slut säger rektorn att ”nu får det vara nog”. Amarin ställs inför ett ultimatum - antingen får hon börja om - gå tillbaka till förskolan eller använda tankeborttagningsmaskinen för att rensa upp. Alla hästtankar måste bort! Vem är det egentligen som ska tas bort? Och vad är det hon inte minns?
Följ med på ett lekfullt och spännande äventyr genom tankarnas myllrande värld. Om identitet och om jakten på sitt rätta jag.

ALICE!
Musik Västernorrland
F-klass, april
I Alice tar fyra framstående musiker och en animatör nya grepp om kompositören Alice Tegnérs (1864–1943) fantastiska musik. Publiken får höra både folkkära barnvisor och mer okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för hela familjen.
Kvartetten Alice består av fyra musiker med bakgrund inom jazz, pop, folkmusik, klassiskt, tango och visa. Tillsammans med animatören Helene Berg skapar de en musikalisk och visuell upplevelse.
I Mohammeds värld
Riksteatern
Åk 6, maj
Om en pojkes svåra förlust berättad med allvar och humor.
Tolvåriga Mohammed går på mellanstadiet och bor med sin mamma och sina tre systrar i en lägenhet. Han är yngst i familjen och ett riktigt charmtroll som älskar att dansa och enligt hans systrar är han ganska bortskämd. En dag faller hans mamma Fadma plötsligt ihop på hallgolvet och dör i en hjärtinfarkt. Mohammed och hans systrar är nu ensamma i ett land utan släktingar och måste själva bearbeta sorgen efter mamman.
I Mohammeds värld är en pjäs om en ung pojke som förlorar sin mamma och skapar en parallell värld för att hantera sorgen och saknaden. I den parallella världen har hans mamma aldrig funnits, där kan han börja om från början och hitta på nya regler för att försöka glömma henne så att det inte gör så ont. Historien om hur den unge Mohammed hanterar den svåra förlusten berättas med både allvar och humor.
RIVAL
Teater Västernorrland
Åk 5, maj
Ett drama för mellanstadiet i klassrumsmiljö. Under ett år har Teater Västernorrland följt en mellanstadieklass på Nylandsskolan i Kramfors och pratat om relationer, konflikter och hur deras vardag ser ut. Nu kommer föreställningen baserad på mötena med klassen. Föreställningen utspelar sig i ert klassrum och skådespelarna spelar föreställningen live, men publiken har också hörlurar vilket gör att de kan höra rollfigurernas tankar, saker som hänt tidigare och så vidare.

PUPPAN
Riksteatern, åk 3, september.
Sommarlovet har just börjat och Puppan kan knappt bärga sig. De kommande veckorna ska hon och bästisen Vinge ägna dagarna åt att leka vid sitt hemliga gömsle och vakta äggen i det nedrasade fågelboet. När Vinge berättar att han fått plats på sommarkollot så ställs allt på ända och Puppan blir lämnad kvar ensam, utan någon plan. Samtidigt knakar och spänner det i hela kroppen och efter att vingar och spröt plötsligt slagit ut under en natt, så är ingenting sig likt. Som av en händelse vill nu den äldre och tuffare tjejen Cici ha Puppans uppmärksamhet. Puppan slits mellan att vara kvar i sitt gamla barn-jag och omgivningens förväntningar på vem hon borde vara nu. Kan hon fortsätta att vara samma inuti, fastän det känns som att hela kroppen exploderar - eller måste hela hon bli någon helt ny?
Puppan är en nyskriven klassrumsföreställning om att vara trogen sig själv och samtidigt våga sträcka sig ut. Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras?

HOMAN
Riksteatern, åk 8 september.
En rolig och absurd cirkusföreställning med ordning och kaos!
HOMOTION
HOMADE
HOMAN
HOMO
HOW
HO
H
H O M A N - A reference to human? A reference to home? To men?
Eller kanske inte riktigt hem. inte heller människa. Inte man. Inte helt vad du föreställer dig och Inte riktigt vad du känner igen. När dina ögon sluts stannar en bild av det fysiska kvar på näthinnan. Ljuset smälter samman med det mörka och det imaginära med det fysiska. Är det kanske just i detta ögonblick som föreställningen äger rum?

VAD HÄNDER EGENTLIGEN I NORDISKA KAMMARORKESTERN?
Nordiska Kammarorkestern, F-klass, hela terminen.
Eleverna träffar först producenten som berättar om vad en orkester är. De får lära sig de olika instrumenten – och vad en konsert är för något. Sedan är det dags att gå in i konsertsalen och möta musikerna och deras instrument. Besöket avslutas med att eleverna lyssnar en liten stund när hela orkestern spelar.

MARAN
Teater Västernorrland, åk 5, oktober.
Detta är skräckpjäsen om vad som händer när ett ondskefullt väsen vandrar in i skogen och in i en liten ort i Väsernorrland. Det som börjar som roliga lekar i en magisk värld utcecklas till ett skräckscenario när Maran tar sig in i Meffe, Carli och Yan-Yans rollspel. Snart har hon lagt beslag på deras drömmar och och försatt skolans alla elever i ett zombieliknande tillstånd som de vuxna inte rår på.
Föreställningen har tagits fram i samarbete med åk 5 på Fränstaskolan, Ånge, och tar upp frågor om verklighetsflykt, vänskap och framtidstro.

DEN FULA ANKUNGEN
Nordiska kammarorkestern, åk F-2, oktober.
En älskad saga ramas in av ny musik i en fantasifull familjeföreställning. Berättelsen handlar om utanförskap, grupptillhörighet och om vikten att våga vara sig själv. sagan har fått nyskriven musik och förvandlats till en interaktiv föreställning där publiken behövs för att hjälpa den lilla ankungen vidare i livet.

LÄNGTANSLAND
Teater Martin Mutter, åk 7-9, oktober
Längtansland är baserad på tankar, idéer och berättelser från högstadieelever på landsbygden och i staden, med utgångspunkt i frågor om vad de drömmer om och längtar efter, hur en ser på sin egen framtid, vilka värdering som styr och vilken betydelse uppväxtorten har för identiteten.
I pjäsen får vi möta sex ungdomar som bor i Järnbacken, ett litet samhälle som så många andra platser just nu drabbas av nerläggningar, främlingsfientlighet och utanförskap. Dessa ungdomar har alla olika sätt att uppfatta världen och det som nu håller på att ske på orten. De funderar, drömmer och längtar i denna högstadiepjäs om landsbygd och stad, om framtid och vägval, men också om existentiella spörsmål: varför lever vi och vad gör vi med den korta tid vi har tillsammans här på jorden?
Längtansland är en fiktiv berättelse om en högst verklig samtid.

FLICKOR SOM FÖRSVINNER
Riksteatern, åk 9, oktober.
En enda vänskap kan förändra allt. I den lilla bortglömda orten Vanstorp lever den femtonåriga Isa instängd bakom galler och taggtråd med sin överbeskyddande mamma. Det är ett fängelse – tills Ami en dag dyker upp. Hon drar Isa från mamman, ut i staden, in i förbjudna lekar. Det Ami mest av allt vill, är att de ska gå ner i mörkret på nattklubben Grottan. Dit släpps du bara in om du har rätt lösenord. Men ett dolt och dunkelt förflutet ligger begravt djupt därnere. Och det sägs, att vissa aldrig kommer ut igen.

ÅTERVINNINGSCENTRALEN
Teater Martin Mutter, åk 6 oktober.
Återvinningscentralen är en musikalisk komedi om sopsortering, klimatångest, civilkurage och omtanke som utspelar sig på just en återvinningscentral. Vi får träffa Ulrika och hennes kollegor Erika och Ulrik som arbetar där och varje dag möter olika typer av slängare och deras släng. Vissa besökare är arga, andra är rädda. Några tycker sopsortering är totalt meningslöst! Ibland händer det till och med att det slängs så farliga föremål att nationella bombgruppen måste kallas in.
Ulrika brinner för miljön, men det är slitsamt att få andra att slänga rätt och att bry sig. Hur ska Ulrika orka behålla hoppet om en hållbar framtid när hon stöter på så mycket okunnighet, axelryckningar och miljöförstöring? Följ Ulrika i hennes kamp och strävan om en bättre miljö och en hoppfull framtid.

I HUSET DÄR JAG BOR
Nordiska blåsarkvintetten, F-klass, oktober.
Har du någonsin funderat över vem som bor på femte våningen i huset? Har du undrat varför det luktar så gott på våning fyra? Vem som gråter på tvåan? Vilka som verkar ha så kul på festen på trean?
Med hjälp av sina olika instrument tar musikerna i Nordiska blåsarkvintetten med publiken på en spännande upptäktsfärd i hyreshuset.

PLUPP
Estrad Norr, åk 3 oktober.
Plupp är en liten figur med blått hår som bor på fjället. Hen är egentligen osynlig för oss människor, förutom för dem som tror på att hen finns. I författarinnan Inga Borgs värld är Plupp synlig som det blå man kan se som en skiftning över den smältande snön på fjället om våren. Hen kan vara synlig på hösten, när löven skiftar i gult och orange och höststormarna får fjällbjörkarna att svaja. Då är det nämligen Plupps halsduk som syns som ett löv.
Plupp möter många äventyr tillsammans med sina båda vänner Slamma (lämmeln) och Tjeske (hermelinen) i denna dramatiserade föreställning av Inga Borgs barnböcker. Ett samarbete mellan Åarjelhsaemien Teatere (Mo i Rana) och Estrad Norr.

ATT GÖRA EN ELD
Teater de vill, åk 2, november.
Världens tråkigaste kväll med gammelmormor förvandlas till ett hisnande äventyr där gammelmormor och Liam måste samarbeta och lära av varandra.
Vilken skräck! Att som 9-åring tvingas tillbringa en hel kväll på äldreboendet med mormors mamma som barnvakt. På en plats där absolut inget barnanpassat finns att göra. Där allt skriker gammalt och luktar kålpudding. Vad ska en liten pojke och en gammal tant som knappt känner igen varandra och som inte har ett enda gemensamt intresse sysselsätta sig med? Klockan tickar långsamt, de gamla möblerna knarrar. Inte ens favoritdatorspelet känns kul. Speciellt inte när gammelmormor hela tiden lägger sig i, ifrågasätter och försöker göra sig lustig. Så plötsligt förändras allt. Datorspelet får liv. Taket blir stjärnhimmel, rummet dunkel vildmark och vårdbiträdet en ”brains-törstande” zombie. De båda kastas in i ett vindlande äventyr, helt utlämnade till varandra…
Ett actionfyllt relationsdrama om att hitta gemensamma beröringspunkter och att mötas över generationsgränser. Det är en humoristisk, ömsint, spännande och ibland lite läskig föreställning berättad med mycket värme. Tematiken ges extra aktualitet i skuggan av pandemiårens krav på isolering och besöksförbud. Här väcks också frågor om ett samhälle som kanske behöver ställa om. Där det börjar bli viktigt att återbruka, läka och reparera. Där det inte längre går att bara slita, slänga och konsumera. Där kunskaper som gått förlorade, men som fortfarande finns i minnet hos de allra äldsta, efterfrågas på nytt.

EVENT
EVERLASTING - A NEW LOVE
Norrdans, åk 7-9, november.
Repetitiva cykler, minskande och expanderande skalor och rytmisk manipulation bidrar till känslan av att tiden rör sig i en helt annan hastighet i dansverket Event. Koreografen James Batchelor bjuder in publiken till att tillsammans sakta ner och vägledas in i ett tillstånd av sensorisk känslighet och upptäcktsfärd. Upplevelsen är en kollektiv meditation, där en osynlig arkitektur avslöjas för att skapa nya kopplingar och paralleller till publikens egna referenspunkter. En värld i förändring som utforskar rörelse som social lek.
I ett innerligt intresse för dans som en poetisk och absurd handling av iver till det som är pågående uppstår koreografin Everlasting – a new love. En ständigt improviserad ström av rörelser, ord och ljud aldrig stannar upp. Medan vi befinner oss mitt i en oundviklig, ständigt ökande och ostoppbar förändring, vad är det som består och vad håller vi fast vid? Everlasting – a new love omfamnar de existentiella men samtidigt grundläggande frågorna i livet, och använder dansen till att ställa frågor: Vart går vi, vart står vi, i relation till vem och vad och när? När vi brottas med det som inte kan göras om eller göras ogjort, hur kan vi då med precision och passion ägna oss åt det som istället kan bli? Tid, plats och öde möter begär, minne och handling.

ENIGMA
Christina Tingskog dans, åk 4, november.
En gåtfull, fartfylld, humoristisk dansföreställning om koder, gåtor och mystiska spår, med 40-talsstuk. Fyra dansare kodar och avkodar, döljer och avslöjar, försöker förstå varandra och omvärlden. Det blir förvirrat och fantastiskt om vart annat.

GRÄNSEN
Teater Kung och Drottning, 5 åringar, november
Ett tjockt rött streck har målats längst bort på gården där Nono bor. Där går gränsen. Det kliar i hela kroppen när Nono tänker på det där röda strecket. Det är förbjudet att gå över den röda gränsen men vad betyder egentligen förbjudet? Är det samma sak som farligt? Och gills det om man sträcker sig bara lite, lite över gränsen? Nono måste få veta!

DOTTY GÅR OCH LÄGGER SIG (INTE)
Halo Dance Art – Elin Kristoffersson, åk 1, november.
Det är dags att sova. Dotty stöter på bekymmer. Hur tar man egentligen på sig en pyjamas? Och alla husdjur som ska nattas... Och varför ska man ens sova när man inte är trött? Hellre sysselsätta sig med fingerdans till galoppmusik...
Med sina galanta blusar och fräsiga brillor är Dotty här igen för att utföra stordåd. I sin loop-maskin skapar hon ljudlandskap av vardagsljud och det mesta hon gör blir en knasig dans.
Skånes dansteater - Dansplaneten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Öronöppnaren - vad är musik? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ett samarbete mellan Sundsvalls Kulturskola, Sveriges radio och Musik Västernorrland.
Kontakt
Linda Lindström
Skolkulturansvarig
-
Telefon:
-
E-post:
Johanna Strömblad
Administratör, Webbredaktör
-
Telefon:
-
E-post:
-
Öppettider:
Telefontid 8:30-15:00